Despre noi

Scopul INNOVATORY este realizarea unui program de dezvoltare a competențelor de identificare a problemelor în societate, respectiv conceperea și validarea unor soluții la problemele identificate în rândul tinerilor din licee, cu implicarea activă a unor facilitatori comunitari (educatori și formatori). Proiectul urmărește formarea competențelor tip soft skills ale adolescenților, dezvoltarea gândirii critice în rândul tinerilor și formarea unui nucleu de formatori capabili să faciliteze activitatea tinerilor în acest proces creativ.

Acest program contribuie la încurajarea creației interdisciplinare, participative și contribuie la dezvoltarea socială și urbană. Prin intermediul unui proiect de tineret se ajunge la dezvoltarea competențelor de creativitate ale tinerilor prin abordarea metodelor specifice de tip Design Thinking, o metodă practică și creativă de rezolvare de probleme printr-o abordare centrată pe om.

Activitățile principale ale proiectului iau naștere sub forma unor sesiuni de formare a formatorilor, întâlniri și sesiuni creative cu implicarea unor echipe formate din liceeni, precum și prezentarea publică a soluțiilor create de tineri la problemele societății. O activitate complementară a proiectului se focusează pe diseminarea publică a rezultatelor. Scopul final nu este neapărat o soluție implementată, ci procesul în sine: gândirea creativă, identificarea problemelor și abordarea acestora, munca în comun şi verificarea ideii.

Ediția pilot s-a desfășurat în 2018 la Cluj-Napoca, cu participarea a 119 elevi din 10 licee clujene.

INNOVATORY Sfântu Gheorghe este derulat de Grupul PONT în parteneriat cu Primăria și Consiliul LocalSfântu Gheorghe și Inspectorul Școlar Județean Covasna. Programul este realizat cu sprijinul Fondului Bethlen Gábor (BGA).